16 Mayıs 2011 Pazartesi

Künefe Peyniri Nasıl Yapılır?

Künefenin vazgeçilmezi Künefe peyniri genellikle inek sütünden yapılmaktadır. Sağılan inek sütü sağımdan hemen sonra kendi sıcaklığında, kış mevsiminde ise 34-36°C’ye kadar ısıtılarak yapay rennin ile 1.5-2 saat içerisinde pıhtılaşması gerçekleşecek şekilde mayalanır. 


Künefe Peyniri


Mayalama sonucunda oluşan pıhtılaşma kepçe aracılığı parçalanması sağlanarak 10 dakika sonra tahta yada krom kasalar içindeki tülbentlere alınarak, tülbendin 4 ucu gevşek şekilde biraraya getirilip dügümlenerek kasa içerisinden çıkartılmalıdır. 30-35 dakika peyniraltı suyunun süzülmesi saglanması için beklenmeli daha sonra çökelek kıvamına gelince tülbent tamamen sıkıştırılıdır. 30-35 dakika sonra tülbentten çıkarılan peynirler 4-6 büyük parçaya kesilerek yaz mevsiminde oda sıcaklığında yaklaşık 5-6 saat, kış mevsiminde ise 10-12 saat veya +3 °C’deki buzdolabında 24 saat fermantasyona bırakılmaktadır. Fermantasyon sonu sıcak suyla yapılan sünme denemesiyle de tespit edilmektedir. Bu işlemlerin sonunda elde edilen taze “Künefe peyniri”ni tatlımızda kullanabiliriz.

1 yorum:

  1. Harrah's Cherokee Casino & Hotel - MapYRO
    Harrah's 충청남도 출장마사지 Cherokee Casino & 춘천 출장마사지 Hotel in Cherokee, North Carolina, is near 김천 출장마사지 the airport. The casino offers 구미 출장샵 over 2000 포항 출장마사지 slot machines, 16 table games,

    YanıtlaSil