14 Mayıs 2011 Cumartesi

Künefe

Resim yazısı ekle
Künefe, peynirin kadayı ile buluşup sıcak olarak sunulan bir tatlıdır. Künefe denince akıllara her ne kadar HATAY gelse de Mersin ve Adana gibi illerimizde de yoğun olarak bulunabilir.



Künefe çeşitleri çok olmasına rağmen yapılışları genelde birbirine benzerdir. kadayıf arasına konulan tuzsuz peynirin usulca pişirilip üzerine de şeker şurubunun servis edilmesi ile damak zevkine sunulur.

Künefe Malzemeleri
Farklı tatlardaki kunefe lerin başlıca sebebi farklı kadayıf ya da peynirin kullanılmasından kaynaklanmaktadır. Peynbi rolarak hatay peyniri, dil peyniri,Lor, antep peyniri hatta tam oluşmamış taze peynir kullanılır. Kadayıf olarak genelde tel kadayıf kullanılırken, irmikli kadayıfta kullanılmaktadır.

1 yorum:

  1. konya künefe olarak çok beğendik paylaşımınız içinde teşekkür ediyoruz. Elinize sağlık ..

    YanıtlaSil